Kontakta oss

ROT / RUT

ROT/RUT

När du anlitar oss för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad kan du få rotavdrag för delar av arbetskostnaden. Du kan även använda dig av rutavdrag vid hushållsnära tjänster, flyttjänster och reparationer. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är högst 75 000 kr per person och år. Rotavdraget, däremot, uppgår högst till 50 00 kr per år. Om du kan bruka rot- eller rutavdrag beror på hur mycket skatt du, under det senaste året, har betalat in.

Så fungerar rotavdraget.
När du anlitar oss för rotarbeten kan du få en skattereduktion, mer känt som rotavdraget, för delar av arbetskostnaden. Material och resekostnader i samband med arbetet ger inte rätt till avdrag.

För mer information, se skatteverkets hemsida.

Så fungerar rutavdraget.
När du anlitar oss för rutarbeten kan du få en skattereduktion, mer känt som rutavdraget, för delar av arbetskostnaden. Material och resekostnader i samband med arbetet ger inte rätt till avdrag.

För mer information, se skatteverkets hemsida.


Om du kan använda dig av avdragen eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat under det senaste året samt vilka andra avdrag du har tagit del av. Du kan använda dig av tjänsten räkna ut din skatt för att göra en preliminär beräkning av hur mycket skattereduktion du kan få.
Tillbaka till alla tjänster